Tijdens de eerste Zoomdialoog Verbonden wijsheid schreven we, tekenden we en deelden we onze – eerste – ingevingen over wat dat nu is: het fijnstoffelijke.

Een impressie van de beelden en woorden

Iets wat ons omgeeft en ons helpt: stippeltjes, sterretjes, een groot bad met water waar we met ons allen inzitten. Wat precies de goede hulp geeft. Wat voor iedereen beschikbaar is, steeds in de juiste vorm. Voeding, licht, liefde. Het omhult, signaleert, geeft rust, stuurt en helpt. Het is er, of je je er nu bewust van bent of niet.

Het fijnstoffelijk is van dichtbij te ervaren in het contact met de dieren, de vogels, de ontluikende lente, wat ontkiemt vanuit de aarde.

Als de boom des levens: diepgeworteld in de aarde en takken uitreikend naar de hemel.

Onbenoembaar

Het is de verbinding met de geestelijke wereld, elementenwezens, overleden en ongeboren zielen. Het universum, wat alles orkestreert. Dat wat verbonden is met de ziel, lichtwezens, het intuïtieve, licht. Zuiver weten, proeven, horen. Vertrouwen en ontspanning gevend. God, het grotere geheel.

Het is trilling, als muzieknoten in het lijf. Allerlei energiefrequenties: van onzichtbaar naar zichtbaar en weer terug. Het onderzoek hiernaar is boeiender dan een definitie.

Het is iets wat niet te benoemen is, want dan is er gelijk weer een scheiding. De poging te definiëren kan verarmen of het leven eruit halen. En het gesprek hierover zet tegelijkertijd de vensters open naar veel meer.

Wat is normaal?

Er is verbazing dat niet iedereen met het bewustzijn van het fijnstoffelijke geboren is. Wie en wat is er dan normaal: degenen die hier van jongs af aan ‘vanzelfsprekend weet van hebben’ of degenen die hier niets mee hebben of degenen die het nu aan het ontdekken zijn en dat heel speciaal vinden.

Er is een verlangen om het fijnstoffelijke niet precies te definiëren en tegelijkertijd wel taal ervoor te hebben, het te kunnen benoemen, te integreren in het gewone leven. Te normaliseren. Alles is normaal, de kunst is om steeds maar weer de verbindingen op te zoeken tussen de verschillende meningen en ervaringen met het fijnstoffelijke.

Een boeiend proces om te vervolgen!

Deze ontdekking is beschreven door:

dialoog

verder ontdekken

Blogs, interviews, podcasts, kleine en grote ontdekkingen 
met steeds de verwonderde focus op het tastbaar en toepasbaar maken van het fijnstoffelijke in het dagelijks samen leven en werken...

contact maken