wij

Verbonden wijsheid is een community-in-wording. Een bewegend samenwerken, ontdekken en uitproberen. Vanuit ieders persoonlijke en professionele eigen-wijze plek, in onderzoekende verbinding met elkaar. Open nieuwsgierig naar het tastbaar en toepasbaar maken van de kracht en wijsheid van het fijnstoffelijke.

Yvonne Versteeg

Sinds 1999 werk ik als coach en teamcoach vanuit Ruimte voor Helden. Daarvoor werkte ik in diverse leidinggevende posities bij KPN en als directeur in de kinderopvang. Ik vind het boeiend om te kijken wat er nodig is om het potentieel van mensen en samenwerkingsverbanden te ontdekken, ontwikkelen en te benutten. Vaak zit hiervoor ergens in de onderstroom de sleutel, de kern, de essentie over wat er nu echt aan de hand is. Wat wel aanwezig is, maar zich wat minder makkelijk laat zien of horen. Om dat boven tafel te krijgen hebben we 'fijnmaziger' te luisteren en aanwezig te zijn. Zo krijgen we toegang tot wat ik nu noem 'de kracht en wijsheid van het fijnstoffelijke'. “Het fijnstoffelijke geeft toegang tot de essentie”.

Ik zie dat deze kracht en wijsheid van het fijnstoffelijke wel benut wordt in het samen leven en werken EN dat we dat nog veel meer en beter kunnen gebruiken. Vandaar dat Verbonden wijsheid, via mij, is ontstaan. Met veel nieuwsgierigheid en passie maak ik, samen met anderen, tijd en ruimte om te onderzoeken, ontdekken en uit te proberen hoe we de kracht en wijsheid van het fijnstoffelijke tastbaar en toepasbaar maken in ons dagelijks samen werken en leven.

Eline Louise van der Linden

Ik ben Eline Louise van der Linden, opgeleid tot muziektherapeute. In mijn praktijk Spiegels van de Ziel geef ik individuele sessies, duosessies en cursussen met klankschalen. Daarnaast werk ik met heel mijn hart en zingende ziel in de Antroposofische kinderopvang, waar ik jonge zielen zoveel mee kan geven voor de rest van hun (spirituele) leven.

Tijdens de bouw van de website voor Verbonden Wijsheid keek ik af en toe mee over de schouder van mijn partner Sefrijn, die de website voor Yvonne bouwde. Ik werd nieuwsgierig; Wat is Verbonden Wijsheid? Hoe ziet dat eruit? Hoe legt Yvonne dat uit?
Ik voelde veel herkenning en nam deel aan de zoomdialogen. Deze heb ik als heel verrijkend ervaren. Ineens was er een plek waar ik mijn ervaringen met de Geestelijke wereld kon delen. Tot die tijd was mijn verbinding met de Geestelijke wereld vooral iets wat ik met mezelf beleefde en waar ik heel af en toe iets over kon delen met iemand. Het verlangen werd sterker mijn levensmissie concreter te maken: mensen inspireren en begeleiden om de Geestelijke wereld te integreren in hun alledaagse leven en te leven als kosmisch wereldburger… dat was het begin van een wens tot samenwerking.

Op dit moment onderzoek ik met Yvonne hoe ik via Verbonden Wijsheid kan delen hoe ik ritme breng in mijn leven via mijn dagelijkse beoefening van verbinding maken met de Geestelijke wereld. Binnenkort zal je hier meer over gaan zien en horen!

Dina Weeda

In 2019 ben ik gepensioneerd na veertig jaar werken in en om het basisonderwijs. Sindsdien ondersteun ik als lichaamsgericht therapeut rebellen van Extinction Rebellion die door middel van burgerlijke ongehoorzaamheid opkomen voor een leefbare aarde. Daarmee is de cirkel rond die begon met het rapport “Grenzen aan de groei” (geschreven door de Club van Rome) dat mij als 16-jarige enorm aangreep.

Inmiddels zijn we 50 jaar verder en zitten we in het tijdperk van de consequenties van onze ongebreidelde groei en uitputting van de aarde. Ik houd me bezig met de vraag wat ertoe doet in mijn leven nu ik de aarde in snel tempo onleefbaar zie worden. Mijn intentie is om een bedding te creëren waarin mensen kunnen rouwen om wat verloren gaat en ze zich kunnen gaan verhouden tot het einde van het leven op aarde zoals we dat kennen.

Daarbij merk ik steeds vaker dat ik met mijn denken niet kan voorzien waar het heen gaat. Intuïtief reik ik uit en ga ik in op “toevallige” uitnodigingen van de omgeving.
En hierin ligt voor mij de link met Verbonden Wijsheid: het lijkt of ik als onderdeel van een groter geheel tastend mijn weg vind, geleid door de fijnstoffelijke wijsheid van intuïtie. In de Ontdekkingen Voorbij het activisme kun je hierover lezen en luisteren.

Wat voor de komende periode lijkt te gaan gebeuren, is dat ik af en toe van me laat horen hoe mijn pad voorbij het activisme verloopt, via een Ontdekking in woord en al dan niet te horen via een podcast.

Addie Verdiesen

Sinds afgelopen zomer '22 woon ik in het Drentse. Met deze verhuizing heb ik niet alleen mijn huis maar ook mijn praktijk in de Betuwe achter gelaten. Natuur, rust, tijd en ruimte voor ZIJN om beter te kunnen horen wat er in mij leeft en te voelen wat er gedaan wil worden. Tijd ook om te schilderen, een vorm waarin ik graag uitdrukking geef aan wat ik voel in de ongeziene wereld, zowel wat betreft mijn eigen proces als in afstemming op de ander.

De tekst van Verbonden Wijsheid sprak me erg aan, het paste precies bij mijn verlangen om hier in mijn nieuwe leefomgeving mensen te ontmoeten en samen deze verbinding tot stand te brengen. Voor dit verbonden zijn met elkaar wil ik graag tijd en ruimte maken. Voelen wat er in mij leeft is stap één, dit delen met mensen die er voor open staan en kunnen luisteren geeft extra bekrachtiging, dat voelt rijk. Een vruchtbaar veld creëren met elkaar voor Verbonden Wijsheid, een gevoel van waden in de Bron.

In een haiku kwamen woorden bij elkaar:

Bron,

Samenkomen en

Het onzichtbare noemen

Leven in wijsheid

 

verbindingen

Verbonden wijsheid is een ruimte om wijsheid over het fijnstoffelijke te delen, te ontdekken en met elkaar te combineren. Een plek om ervaringen uit te wisselen en ideeën uit te proberen. Op deze pagina vind je ons, de mensen die zich hiermee voor een langere periode actief verbonden weten; wat ons daarin drijft en waar wij in ons dagelijkse werk en leven mee verbonden zijn. Voel je welkom om te lezen, luisteren, jouw ervaringen te delen, mee te doen.

contact maken